Planina Goč se nalazi na jugozapadu Srbije, oko 190km ili 215 km od Beograda u zavisnosti koju putanju izaberete. 

Ovo je jedna od nižih planina Srbije koja se prostire iznad Vrnjačke Banje na svega 20min vožnje  do vrha. Najviši vrh Goča je Ljutken 1216m. Postoje dva prilaza planini Goč sa Kraljevačke strane i sa Banjske strane. 

Goč je poznata po brojnim dečijim odmaralištima, iako nema ski passa na Goču i nekadašnja žičara nije već duzi niz godina van funkcije, ali su se meštani dosetili da svim posetiocima ove planine Srbije omoguće kao i na drugim planinama školicu skijanja kao i  atraktivnu stazu  za sankanje. 

goc sankanje 2023

Postoji mala žičara koja pomaže skijašima da se popnu do početne tačke.

Ove sezone prvi sneg na Planini Goč pao je baš 10 januara 2023 godine i obradovao je mnoge turiste kako na Goču tako i u Vrnjačkoj banji. 

Obišli smo odmah Goč i za vas saznali sve cene

Iznajmljivanje guma za sankanje je 300dinara za 2 sata. Iako vam ovo u prvom trenutku deluje malo je to vremena, verujte nam da je sasvim dovoljno. 

Lepo je ograđeno sankalište, možete koristiti i vaše snake ili klisko, ali savetujemo vam da isprobate njihove gume jer doživljaj je ne samo za decu već i za roditelje.

Postoji školica skijanja gde deca već u prvim satima uz insturkture se spuštaju i vraćaju se mini žičarom.

Ski komplet mali 600din

Ski komplet veliki 800din

Ski karta za žičaru (ski pass Goč) 1000 din, deca do 7 godine 700din. 

goc sankanje 2023

Cena školice skijanja zavisi od broja dana kao i od broja učenika, zato je najbolje da pozovete na telefon i da pitate za sve detalje koji vas interesuju.

Pored skijanja i sankanja posetiocima su dostupni i kvadovi, kao i ski sanke. Za ski snake potrebno je izdvojiti 1000 din za desert minuta, ali vožnja je pravo uzivanje. 

goc sankanje 2023
goc sankanje 2023

Složićete se da su cene na Goču najpristupačnije u odnosu na sve planine u Srbiji.

Planina Goč je popularna ne samo za skijanje i sankanje zimi, već i za planinarenje i druge aktivnosti na otvorenom tokom proleća i leta. Pešačke staze na planini Goč su dobra opcija za ljubitelje prirode i rekreacije. Smeštaj na samoj planini Goč možete pronaći u privatnim apartmanima, ali kao što smo vam već spomenuli  možete odsesti u Vrnjačkoj bani i koristiti mogućnost kupanja u toplim bazenima, sauni i turskom kupatilu. Cene su različite u različitim objektima

Kupanje u bazenu 2h uz korišćenje saune i turskog kupatila 900din hotelu Merkur, gde jasno imate naznačen proces šta i kako treba da se koristi. Deca do 10 godina plaćaju 450din.

U Rimskim izvorima kupanje u bazenu 2h je 1200din. Deci do 12 godina nije dozvoljeno kupanje.

Kupanje u Vrnjačkim termama je 1500din.

Kupanje u Zepter hotelu uz korišćenje bilijara i ostalog pratećeg program a je 2000 din 2sata, ali potrebna je najava jer ukoliko je hotel popunjen ne postoji mogućnost kupanja u bazenu.

goc sankanje 2023

Danas je padao sneg, bilo je magle a mi smo uživali u sankanju. 

GOČ 12. januar 2023
Slike su autorsko delo Snežane Vladulov.